vaegpusleborde

Subtitle

Hvilken bæresele skal du bruge?

Det at vælge en god bæresele kan være lige så svært som at finde det perfekte vægpuslebord. Der er efterhånden kommet en hel del bæreseler på marked over de senere år. Mærker som Ergobaby, Caboo, Babybjørn, Dan Baby og flere andre. Det gør det bestemt ikke til en nem opgave at vælge en god sele at bære dit barn i. Men hvorfor overhovet bære rundt på barnet, frem for at køre rundt i en barnevogn eller klapvogn? Har man prøvet en bæresele giver det faktisk ret god mening. Lad os prøve at se lidt nærmere på det.

I flere år har Ergobaby være den mest dominerende bæresele til børn og babyer, men over de senere år er der kommet flere andre modeller.
F.eks. den nye Caboo bæresele som nok mest er en slynge, man tager på, på samme måde som bæreseler. Dermed får du komforten af en slynge/strækvikle, kombineret med bæreselens nemhed. Mange mødre vælger nemlig bæreseler over slynger og stækvikler på grund af de er nemmere at tage på og bruge. De vejer dog også lidt mere, og kan derfor godt være lidt mere klossede at bruge, især til de mindste børn.
Personligt ville jeg foretrække en strækvikle til de helt små børn, en slynge når de bliver en smule større eller til længere ture, og en bæresele til de lidt større børn.

Men hvorfor overhoved bruge bæreseler?
Det er der faktisk en ret god grund til, og sikkert ogå en af grundene til at bæreseler er noget af det mest populære babyudstyr for tiden. Mange undersøgelser viser nemlig, at børn som bæres rundt i slynger, vikler og seler, ofte er mere rolig end børn der køres i barnevogn.
Den nærhed de får når de bliver båret rundt giver ekstra tryghed til barnet. Det samme gør den sidde stilling de har i bæreselen, da den minder meget om den måde barnet lå på inde i sin mors mave. Så den siddende M eller Frø position, er faktisk bedre for barnet end at ligge på siden eller ryggen i en barnevogn. Langt de fleste moderne seler til at bære dit barn i, er Ergonomiske, nogle som Ergobaby kan dog være en smule mere ergonomiske end andre, hvilke nogle gange kan være en fordel til, især de lange ture.

En anden fordel ved bæreselen, er at nærheden mellem mor og baby gør at man nemmere og hurtigere knytter bånd til sit barn, man lære hurtigere at forstå barnets lyde og små signaler, som f.eks. når barnet vil aktiveres, sove, spise osv. Det kommer selvfølgelig til alle forældre, men åbenbart hurtigere til dem som ofte bære rundt på barnet i en bæresele, slynge eller stækvikle. Lige som vi tidligere så med vægpusleborde, så er der stor forskel på kvaliteten af babyudstyr, og dette gælder selvfølgelig også bæreseler. Nogle af de billigere modeller er ikke specielt gode, men der er heller ikke altid de dyreste modeller er de bedste. Men husk på at der som regel er sammenhæng imellem pris og kvaltiet. Så køber man en rigtig billig bæresele, skal man heller ikke forvente super kvalitet og ergonomi. Dermed er det ikke sagt, at en billig bæresele ikke også kan være glimrende, til især de små korte ture.

Jeg kan godt selv lide at bære rundt på mit barn, de at kunne mærke varmen fra barnet og nærheden giver en helt speciel følelse som forældre. Skulle jeg anbefale en bæresele eller slynge ville det helt klare være den nye Caboo Lite model, som både er rigtig nem at bruge, men også kan pakkes sammen så den næsten ingenting fylder. Dette er meget praktisk når man er på tur eller ude og rejse og ikke vil have en stor Ergobaby bæresele med.